تماس شبانه روزی

09128385331 - 09129309785

گالوانیزه کردن چیست؟

گالوانیزه کردن به فرآیند و عملیاتی گفته می‌شود که بر روی آهن و فولاد به منظور جلوگیری از پوسیدگی و زنگ زدگی اعمال می‌شود. گالوانیزه کردن روش‌های متفاوتی دارد که هر یک از آن‌ها می‌توانند در قیمت نهایی کالا تاثیر بگذارند. یکی از روش‌های شناخته شده گالوانیزاسیون، روش قوطه ور کردن در حوضچه‌ مذاب است. این روش از نظر اقتصادی بسیار به صرفه بوده و با سرعت عمل بالایی انجام می‌شود. این ورق ها را با رنگ های مخصوصی رنگ آمیزی می کنند تا علاوه بر زیبایی ظاهری ، استحکام و مقاومت آن را افزایش دهند. محصولات فلزی تمایل زیادی به ترکیب شدن با اکسیژن دارند و این اکسید شدن به مرور باعث زنگ زدگی و از بین رفتن فولاد و… می شود به همین دلیل محصولات فلزی را علاوه بر گالوانیزه کردن با رنگ نیز پوشش می دهند. در این مقاله توضیحاتی در مورد رنگ مخصوص ورق گالوانیزه داده می شود.

 

روش رنگ‌ آمیزی ورق گالوانیزه

نحوه رنگ آمیزی ورق گالوانیزه یکی از مواردی است که از طرف کاربران مرکزآهن به عنوان سوالی مهم مطرح شده بود. برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانید که رنگ آمیزی ورق گالوانیزه کار هر کسی نیست و مراحلی سخت دارد. دلیل این پیچیدگی، سطح صاف و صیقلی این نوع ورق است. صافی سطح باعث می‌شود رنگ به سختی روی سطح قرار گرفته و به سرعت خشک نشود. قبل از اینکه وارد جزیات نحوه رنگ آمیزی ورق گالوانیزه بشویم باید روش های رنگ را بشناسید.
روش اول رنگ آمیزی، در کارخانه سازنده انجام می‌شود. در این روش در داخل کوره روی ورق گالوانیزه را با رنگ پوشانده و ظاهری زیبا، براق و جذاب به آن می‌دهند. یادگیری این روش برای شما کارایی نخواهد داشت چرا که توسط شخص قابل اجرا نیست. روش دوم که در این محتوا به بررسی آن می‌پردازیم، رنگ آمیزی دستی ورق گالوانیزه است.

 

مراحل زیر سازی و رنگ آمیزی ورق گالوانیزه

برای رنگ آمیزی انواع ورق‌های گالوانیزه به روش دستی باید مراحل زیر را بشناسید و بر طبق آن‌ها اقدام کنید.

  1. برای موفقیت در زمینه رنگ آمیزی ورق‌های گالوانیزه باید روی سطحی تمیز و بدون چربی عملیات رنگ‌ آمیزی را انجام بدهید. در این میان همچنین بررسی کنید که ورق شما سالم و کاملا بدون حفره و سوراخ باشد. برای تمیز کردن سطح ورق گالوانیزه از مواد شوینده قوی استفاده می‌کنند. یکی از مواد بسیار کاربردی برای تمیز کردن سطح ورق، وایتکس است.
  2. بعد از آن ورق را کاملا خشک می کنند و با پارچه آن را تمیز می کنند. بر روی ورق ها زنگ سفیدی که مانند شوره است وجود دارد ( شوره سفید ورق گالوانیزه ) که باید از طریق سمباده زدن آن ها را از بین ببرند. سنباده را به صورت دورانی (دایره ای شکل) می کشند ، این کار کمک می کند که تمامی سطوح یک دست و صاف شوند. بعد از سنباده کشی باید یک پارچه خیس شده با آب گرم را بر روی ورق کشید تا تمامی رنگ های سنباده شده از بین بروند.
  3. در مرحله بعدی ؛ باید با یک ماده اسیدی که درصد کمی از خواص اسید را دارد ، ورق را شستشو داد. اصولا از سرکه سفید استفاده می کنند. سرکه سفید را روی ورق گالوانیزه با یک پارچه می کشند تا رنگ بر روی ورق به خوبی قرار بگیرد و سُر نخورد این کار باعث می شود که ورق زبر شود. بعد از آن که ، یکی دو ساعت از سرکه زدن گذشت ورق شروع به خوردگی (خورده شدن) می کند و رنگ های اضافی از آن پاک می شود. این کار برای این است که رنگ بهتر بر روی ورق قرار بگیرد (در اصطلاح رنگ روی ورق خوب بخوابد) . این مرحله نیاز به زمان دارد تا کاملا ورق خشکِ خشک شود.

تماس تلفنی